Thanksgiving break and tornado warnings.

Thanksgiving break and tornado warnings.

Hej! 

En än gång har det gått lite väl lång tid sen jag uppdaterade sist. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt, men jag tror också att ni förstår lite. Man vill leva i nuet… och så är jag alltid så jäkla trött på kvällarna när jag faktiskt har tid att skriva. Men idag så!


Så, thanksgiving break! Precis som alla andra lov så var det väldigt segt i början och det kändes som att veckan var typ oändlig, och sen insåg jag på fredagen att det redan var över typ… skönt var det iallafall! 

Så, det första jag egentligen gjorde på lovet var att sova över hos Julie och Kate igen på helgen vilket var supermysigt. Jag insåg att Kate älskar teen wolf nästan lika mycket som jag och Alma, så vi kollade på det hela helgen hihi. Sen åkte jag hem på söndag morgon och inget speciellt roligt hände igen förrens tisdagen.

På tisdagen åkte jag, Scott och den andra svenska utbytisen Max till biografen och kollade på the fantastic beasts and where to find them! Filmen var sjuuuukt bra, älskade den. Sen efter bion så åkte jag med Max till Marietta där han bor och umgicks med honom hela dagen. På kvällen åkte vi till en bonfire som hans kompisar höll i, och det var jättemysigt, fast jag knappt kände någon haha. 


Sen var det ju thanksgiving på torsdagen! Min thanksgiving var jättemysig. Vi var hemma hos Grandma Sue och där fick jag träffa lite ny släkt, typ Lisas bror och hans fru (och deras jättesöta hundar). Vi gjorde väl inte jättemycket mer än att äta och sova typ under själva ”firandet” men klaga ska jag absolut inte göra. En högtid just för att sova och äta är ju helt underbart eller hur? Dock kan jag väl inte säga att thanksgiving mat var sådär superduper gott, men åt nog min egen kroppsvikt i mac n cheese iallafall haha. Som ni ser på bilderna så gjorde ju jag och Lisa en egen kalkon också haha, Lisa skämtade om att det var det vegetariska alternativet. Men egentligen är den bara gjord av rice krispie treats, som är typ som en sorts blandning av en bar och godis. 

När vi var nöjda med vårat firande åkte vi och sa hej till Lisas bästa kompis Jennifer vilket var trevligt och efter det drog vi oss vidare till Lawrencevilles tree lighting, vilket var sjukt fint. Folk sjöng och dansade och mös vid den gigantiska julgranen som sen tändes av självaste tomten. Riktigt härligt. Och en väldigt bra första thanksgiving!


Något som självklart inte får glömmas bort med thanksgiving är black friday. Jag, Dana och Lisa vaknade 4.30 och begav oss mot target och mallet för shopping! Jag shoppade faktiskt väldigt mycket mindre än jag förväntade mig att jag skulle. Jag köpte bara de julklapparna till mig själv ifrån andra som är täckta på bilden (för det får ni se på juuulafton!) och en vinterjacka… tror jag. Men det var en väldigt rolig upplevelse! 10/10 would recommend. (Och den fruktansvärt snygga rosa pannkaks pyjamasen jag har på mig på selfien köpte jag också hahaha).


Sen avslutade jag, Dana och Lisa våran vecka, som vanligt, i stallet. Kan vara den bästa traditionen vi skapat sen jag kom hit, haha. Dock var den här lördagen väldigt speciell. Det finns en häst här i stallet som har förmodligen den värsta historien jag någonsin hört/sett. (Jag vet att många är väldigt känsliga mot djurmisshandel och kommer därför inte skriva om allt som har hänt henne, men  jag länkar till deras hemsida där ni kan läsa om Trudy, ifall ni vill det. Www.savethehorses.org ). Trudy är ju då med all rätt, väldigt rädd för människor, men hon är även blind, vilket gör att hon måste lita på människor då det är det ända sättet hon kan vara ute, om hon är med en människa. Så när vi kom till stallet i lördags, kom ledaren (som nu känner oss haha) fram till mig, log och sa att hon hade ett speciellt jobb åt mig. Sen frågade hon om jag ville ta ut Trudy, och gå med henne, och låta henne beta i solen. Med tårarna i ögonen svarade jag ju såklart ja, och gick sen i över 45 minuter runt och pratade med världens finaste häst. Fick mycket beröm av ledaren att hon var så lugn runt mig, och det var nog det bästa berömmet jag någonsin kunde fått. Så nu får jag ta ut Trudy precis när jag vill. 

Så mitt thanksgiving break hade ju absolut inte kunnat sluta bättre!

Dock hade min skolvecka kunnat börja lite mindre dramatiskt… om jag fått välja själv. Igår började det nämligen spöregna, och det har knappt slutat ens nu. Alla var väldigt glada över detta då Georgia har varit under extrem torka den senaste tiden, och det är en wildfire uppe i norra Georgia (som har spridit sig till Tennessee) som inte går att släcka, så detta var ju egentligen jättebra. Tills det blev tornado varning. 

Under 4th period ropar våran rektor helt plötsligt i högtalarna att vi är under tornado varning och att alla måste ut i korridorena, sätta sig mot väggarna och böja ner huvudet för att tornadon hade hit Georgia. Så där satt vi, jag i typ panik då jag aldrig varit med om en tornado, och väntade. Efter ett tag fick vi uppdateringar om att den hade slagit ner i områden nära oss och att vi i princip bara väntade på att den skulle slå ner mitt på oss. I ungefär 45 minuter satt vi och väntade innan vi äntligen fick veta att de hade släppt varningarna över vårat område, och att vi fick gå tillbaka till våra klassrum. Men pga kaoset så fick vi inte sluta 3.10 som vanligt, utan vi hamnade under level 1 lockdown som betyder att ingen får komma in eller gå ut ur skolan. Runt 3.50 blev vi äntligen släppta och kunde ta oss hem! Så, en dramatisk dag kan man minst sagt säga.

Nu är klockan över 11, jag är väldigt trött och ska upp tidigt för att gå till skolan imorgon. Ska försöka bli bättre på att uppdatera nu, iallafall minst ett inlägg i veckan!

Puss och kram, skumbanan!?

PS, jag vet inte hur jag ska lösa det, men av någon anledning hamnar inte mina bilder i rätt ordning så om något inte make sense med det jag skriver är det därför!

Pps, på fredag kommer pappa hit!!!! Är såååååååå lycklig❤️

One thought on “Thanksgiving break and tornado warnings.

  1. Åh vad glad jag blev när jag såg att du bloggat ❤️ Miss you ? Så kul att både läsa och se bilder från ditt äventyr ?? Hoppas du och pappa får några underbara dagar tillsammans ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *