Save The Horses

Save The Horses

Hej!

Idag när jag skriver detta är det Måndag den 14 november och jag sitter i min säng i min tjockaste pyjamas, under två täcken och fryser något fruktansvärt. Hösten har äntligen hittat till Georgia och jag inser att leva utan tjockjacka, mössa och vantar inte kommer funka så länge till. Jag klagar dock inte, för hösten här kan vara något av det vackraste jag någonsin upplevt. Men, jag sitter inte här för att berätta om vädret, utan för att berätta om helgen som just passerat!

Den här helgen har utan tvekan varit en av de bästa (om inte DEN bästa) sen jag kom hit. Det började med att jag, Lisa och Dana i lördagsförmiddag åkte på ett mini äventyr till en hästfarm ungefär en timme bort. Det är heller inte bara vilket sorts stall som helst utan ett stall för rescue horses (alltså hästar som av någon anledning blivit ”räddade” t.ex. från djurmisshandel och vanvård, att de blivit övergivna, slakt eller bara att ägarna helt enkelt inte kunnat ha kvar dem.) som heter Save The Horses. Vi visste inte om vi bara kunde komma, men vi bestämde oss för att göra det ändå och herregud vilken tur! Vi började med att prata med några föräldrar i stallet som sen tog med oss till hon som var ”the lead” för dagen så vi kunde prata med henne om att vara volontärer. Hon började med att berätta att volontär orientationen redan hade varit samma morgon och att vi skulle behöva vänta tills nästa månad med att göra den, och slutade med ”I’ll just orient you now!” när jag svarade att jag ridit i tolv år på hennes fråga om någon av oss hade ens lite häst-erfarenhet. Och orient oss gjorde hon! Hon visade runt i hela stallet och förklarade hur allting fungerar där för att sedan bara behandla mig och Dana som att vi hade varit där hela våra liv haha. Direkt efter hennes ca 10 minuters rundvandring så fick vi släppa in mini/dvärg hästarna, fodra hela stallet och börja ta in de stora hästarna från hagen.

Vi var kvar i stallet i säkert runt fem timmar och det var så. himla. härligt. Älskade det. Alla som var där var bara så genuint snälla, ingen var där för att visa sina dyra hästsaker eller skryta om hur bra de är, utan alla var bara där för att dem älskar hästarna.

Precis innan vi gick så frågade ledaren om vi ville hjälpa henne att rykta ”hennes” häst vilket vi såklart INTE sa nej till! Så där stod vi och mös med Beauty (som hästen hette) ett tag innan det var dags för henne att gå tillbaka in i boxen.

Vid 5.30 lyckades vi äntligen lämna stallet (nu som riktiga häst-volontärer) (men inte för länge, jag och Lisa har redan planerat att vi ska tillbaka nästa Lördag, och förmodligen så många Lördagar som möjligt.). På vägen hem stannade vi på Starbucks (för andra gången den dagen) och jag köpte en pepparmint hot chocolate som är min nya favorit, och sen även på wafflehouse för en asgod och mysig middag! När vi kom hem så duschade vi och bytte om till pyjamas för att sen alla krypa ner och kolla på charlotte’s web. Och sen somnade vi. (Om ni vill kolla in stallet så heter deras hemsida www.savethehorses.org . Där kan ni se om organisationen men även läsa lite om några av hästarna som finns där. Var varnade dock att vissa av hästarnas historier är riktigt fruktansvärda, men värda av veta om).

Solnedgångarna är verkligen vackrare här.
Tequila (eller Tequila Sunshine som var hennes fulla namn.)
”The Lead” (Brigitte) med hästen Patch och jag med Ruby Red!
Dana med den första hästen vi träffade; Slew.
Jag och Sparky.
Jag och några av minisarna. Vi vet att hästen längst ifrån kameran hette Humphrey, men den andra är fortfarande ett mysterium. Kanske får bli nästa lördags projekt.
Några av dvärgisarna.
Jag och min nya bästa vän, världens mest högljudda gris.
Åsnis.
Kärlek. <3
Sötnos som bara ville ha massa pussar.
Söte.
Dvärgisarna.
Lilla Fiona, som var väldigt skeptisk mot nya människor.
Och sen Söndag.

Vi började med kyrkan på morgonen, åkte vidare till ett litet shoppingcenter för att leta julklappar (men bestämde oss för att stoppa för att äta lunch istället på chipotle) (gott men inte lika gott som Moe’s), åkte och badade Lacie som hade kissat ner hela sig (hon är sjuk, med urinvägsinfektion), åkte till mallet så jag kunde köpa jeans då alla mina har gått sönder, åkte till kyrkan för att lämna Scott på hans ungdomsgrupp (vi satt på Starbucks i en och en halvtimme och väntade) och sen åkte vi hem, åt middag och så kollade jag och Lisa på två avsnitt av stranger things (som är jättebra och jätteläskigt). Bara det att sen efter två avsnitt var klockan 10.30 0ch Lisa insåg att hennes telefon låg kvar på Starbucks vid kyrkan (30 minuter bort). Tack vare en vänlig själ som såg dens ”lost mode” meddelande, ringde Lisa och även stannade 30 minuter extra, så lyckades vi återfå telefonen helt oskadd! Dock slutade det hela med att vi kom hem typ 11.30, så har varit väldigt trött idag. Äventyrligt avslut på den roliga helgen dock!

Min bästa Teddy.
<3
Lacie ser så grymt miserabel ut när hon tvättas haha, bubben.
Dana med maten på chipotle!
Så, det var min underbara helg! Ni lär få se massor av bilder från stallet i fortsättningen också, hehe.

Nu ska jag gå och kolla på ett till avsnitt av Stranger Things med Lisa, sååå godnatt och

Puss och kram, skumbanan!?

2 thoughts on “Save The Horses

  1. Vilken glädje 🙂 Så glad för din skull att du äntligen hittat ’hem’. Håller tummarna att ni även i fortsättningen kommer iväg till stallet! Här i Svedala har vi fått 1/2 meter snö som nu håller på att regna bort inget mysväder precis. Hoppas du får en underbar vecka i skolan. Många kramar!!!

  2. Vilken underbar helg du har haft gumman ❤️❤️ Och vad mysigt att få gosa med hästar ? Vet att du har längta LÄNGE efter det ?❤️❤️ Stackars lilla Lacie ? Bamse förstår precis hur hon känner ?? ha en underbar dag ❤️ Love You ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *