1 month

1 month

Hej!

Idag har det gått en hel månad sen jag kom hit till Georgia. Det är ganska sjukt att tänka på, på ett sätt känns det som jag kom igår medans det samtidigt känns som att jag har varit här föralltid. Har inte hemlängtan, har mer omvänd hemlängtan. Nu när det gått en månad får jag panik på att jag bara har 10 kvar haha?. Har märkt väldigt stora skillnader, både i negativa saker och positiva saker och i neutrala saker. Har även märkt saker jag aldrig skulle uppskattat med Sverige utan att det tagits bort från mig, men har också märkt hur mycket jag älskar livet här och föredrar det 100 gånger om. Tänkte skriva lite listor på saker som jag numera uppskattar med Sverige och en lista med uppdaterade skillnader jag märkt, men ni får dem imorgon, för idag ska jag berätta om min intressanta dag! (Och ni får dem senare för att jag kanske inte har skrivit dem än hehe)

Men min dag var faktiskt ganska intressant! Vaknade ca 7.00 imorse och mådde verkligen skit, min hals gjorde sååå ont. Men gick upp och klädde på mig för att åka till kyrkan, vilket jag tror var en bra idé ändå, för piggnade till rejält av det! På vägen till kyrkan (kl 8.00) så hämtade vi upp Julianna och hennes två småsyskon Fiona och Patrick för att ta med dem till kyrkan. Vi var i kyrkan tills 12.00 men det var okej för jag drack den godaste peach smoothien någonsin och åt den största muffinen jag sett någonsin. Bra mix. Klockan 12 åkte vi somsagt hem. Jag skulle sminka mig och vi skulle göra svenska pannkakor för att ta med till AFS picknicken som var idag klockan 2! (Vi tog även med Julianna, Fiona och Patrick till picknicken då deras mamma skulle jobba hela dagen) Jag sprang upp, fixade mig såfort jag kunde och bytte om, för att sen springa ner och mötas av kaaaos? Vi var 7 barn + Lisa varav 3 barn med VÄLDIGT mycket energi. Och vi får ju såklart inte glömma de 3 hundarna haha, Lacie med lika mycket energi som småbarnen, och Teddy som alltid är ivägen i köket då han är precis som Laban vid mat. Iallafall, jag och Lisa ska börja göra pannkakor, är redan lite stressade för vi ville åka om ca 30 minuter och inser att vi inte har smör, ägg eller mjölk. Då får vi i panik springa till alla grannar runt omkring för att försöka skrapa ihop allt vi behövde haha, tror vi började steka pannkakorna typ när vi egentligen skulle åka. Tillslut lyckades vi iallafall, och kom iväg till picknicken. Och det var såååå kul!! Träffade massa utbytes-kompisar (typ Max, Noah, Johannes och Luisa, och alla andra såklart) plus att Emily var där eftersom hon är värdfamilj och Jake kom! Jag hade jättemysigt, hade jättekul med Noah och Johannes som fortfarande inte hade kommit över att vi vann så stort över dem (och jag menar, det var ju inte så att jag var tyst om det heller haha). Det fanns god mat också och de svenska pannkakorna gick åt gaaanska jättefort? Pratade även med Luisa och förmodligen ska vi ska träffas och ha en sleepover på fredag! Så mysigt.

De flesta av AFS georgia!??

När det fortfarande var en del grejer kvar av picknicken så åkte Lisa + alla barnen inklusive Julianna, Fiona och Patrick till kyrkan för att Elisabeth hade någon kvällsaktivitet där, så Lisa sa bara att Jake skulle köra hem mig. Dock fick jag veta när vi faktiskt åkte hem (efter en check-up med volontärerna, som för min del mest bestod av att bli ihopklämd mellan mina två Chamblee kompisar *host fiender Noah och Johannes) att anledningen att Jake körde hem mig var för att vi skulle fixa hans ”promposal” till Elisabeth för homecoming och jag blev jätte excited! Så vi åkte till Walgreens och köpte Cola + pennor, åkte hem och satte upp allt, åkte till target för vi glömde köpa blommor och sen fixade det sista! Det var hur gulligt som helst och såklart sa hon ja haha. Det var kul för mig att få lära känna Jake lite också, har ju typ bara träffat honom när han har kommit och hämtat Elisabeth eller kort en gång när han åt middag hos oss. 

Jakes fina hoco-prosal

Sen gjorde jag inte mycket förutom en ganska hemsk dusch-incident åh Gud, mitt hjärta slår fortfarande i 190. Okej så tydligen har området jag bor i (och förmodligen stora delar av södra USA där det är fuktigt) ett kackerlacksproblem. Så jag kollar alltid runt innan jag går in på toaletten (då de dras till vatten) men trodde jag var safe, så jag hoppar in i duschen, sätter på den OCH SER EN GIGANTISK KACKERLACKA SPRINGA I DUSCHEN. Såklart fick jag panik, men Scott kom och räddade mig. Eller ja, han skulle rädda mig, men kackerlackan hann försvinna, tror aldrig jag duschat så fort i mitt liv haha. Efter min snabba dusch kollade jag på 10 minuter av cupcake wars med Dana och åkte sen med Lisa och Scott till publix för en late-night-shopping trip! Följde mest med för att ta ut pengar, vilket jag nu äntligen har gjort, så jag kan äntligen köpa mer skolkläder hahaha!

Kolla vad jag hittade på publix! Felix lingonsylt ”a swedish delicacy”

Nu är jag jättetrött, så ni får min riktiga 1 month update imorgon!

Puss och kram, skumbanan!?

6 thoughts on “1 month

 1. Så roligt att du trivs.. Man önskar att man fått uppleva detta själv, men genom bloggen så känns det som man nästan är det. Det svåraste har varit alla namn men jag börjar nog få kläm på det nu. 🙂

  Det är nästan så man ställer klockan så man kan läsa dina blogg inlägg innan Lotta. Kanske är först idag med? 😉

  Ha det bra du är så grym!

  Kram

  1. Hahahahah du var först!! Varför är du vaken Stefan haha.
   Ni får komma och hälsa på någon gång, eller följa med när jag åker tillbaka så får du känna på min dröm. Bra att du börjar få koll på alla namn, men håller med dig, det blir mycket?
   Kram!

 2. Håller med Stefan det första man gör på morgonen är kollar din blogg!! Vilken händelserik dag du fick såååå mysigt❣❣ Vilken fin sammanhållning ❤️ Hoppas verkligen halsen blir bättre snart. Många kramar ❤️

 3. Godmorgon älskling ❤️ Vilken helg du har haft ? Vilka äventyr och vilka minnen du kommer bära med dig resten av ditt liv ❤️ För varje dag som du skriver blir jag så glad för vi får verkligen följa med dig och uppleva din dröm ❤️ Är så glad att du var så modig min älskade underbara dotter ❤️ Tänk att du tog detta steg helt otroligt vad du har vuxit ❤️❤️❤️ Ha en bra dag ❤️ Love you ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *