08/30/16

08/30/16

Hejsan svejsan!

Är inne på min tredje vecka i high school nu! Känns ganska sjukt faktiskt haha, men Ä L S K A R det. Påriktigt. Vet inte hur jag ska klara av att åka tillbaka till Sverige och gå i svensk skola efter det här haha. 

Iallafall, igår (måndag, den 29nde) hände inte jäääättemycket intressant, inte vad jag kommer ihåg iallafall hehe… Skolan var precis som vanligt, ända intressanta igår var att jag testade min första peanutbutter and jelly sandwich! Vilket inte ens var så gott, men det var helt okej. 2,5/5 MAC läppstift. Blev även attackerad av GIGANTISKA myror under lunchen, det var en väldigt traumatisk händelse. (Jag skämtar inte, myrorna var the size av en stor skalbagge typ… Fruktansvärt) 

Förutom lunchen hade jag även för första gången min nya constitutional theory lärare. Det här är mina uppfattningar om det. 

 • Det var ungefär som att vara tillbaka i Sverige, mitt i vintern, utomhus i hennes klassrum. 
 • Men det är okej, för hon hade Obama posters, Obama figurer och Obama huvuden i hela klassrummet. 
 • Och hon skrek ganska mycket och var allmänt läskig.
 • Men det är okej, för hon hade Obama posters, Obama figurer och Obama huvuden i hela klassrummet. 

Så det var ungefär hur den lektionen gick. 

Sen tror jag inte det var mycket mer intressant som hände igår, gick hem själv efter skolan eftersom att Elisabeth hade basketball practice och hemma chillade jag mest tills det var dags att sova!

Imorse vaknade jag kl. 6 och gick faktiskt upp då också, ungefär 20 minuter tidigare än jag brukar vilket kändes. Hade även typ konstig (eller ja den var nog inte konstig alls, det var nog mer att jag inte känt det innan) hemlängtan imorse, vilket var lite jobbigt. Men allt blev bättre när jag och Elisabeth började promenera till skolan! Kan inte beskriva hur skönt det var att gå utanför dörren klockan 7 imorse och frysa. Njöt så mycket! Kom till skolan 7.30 för gick på extra matte för att göra en sak som jag missade förra veckan!

Väl i skolan försvann hemlängtan helt då första klassen var jätterolig! Pratade med massa i klassen också, kände mig så liksom inkluderad och välkommen att jag bara gick runt och log. Jag vet att jag i mitt inlägg med saker jag märkt hittills (btw så kommer det en uppdaterad sån när det gått en månad!) att det är en stor skillnad/uppdelning mellan de ”populära” och de ”töntiga” och de är det, men märkte verkligen idag att det inte betyder att de populära och töntiga inte kan prata med varandra! (Tjejer verkar dock ha lite svårare med det). Hela min first period bestod av att prata med en kille från fotbollslaget och en kille (som jag tror bara är populär för att han ser bra ut han verkar inte ha någon speciell talang) plus en annan (söt hihi) kille! Efter am lit (american literature) så hade jag constitutional theory, dock var jag beredd idag och hade med mig en tjocktröja! Fortfarande inte helt hundra på vad jag tycker om den klassen nu när vi inte har Mr. Aranson men det återstår att se! Idag kollade vi på någon konstig film iallafall. 

Sen var det dags för lunch… Det var intressant haha, frågade alla efter plåster för blödde av skavsår, ingen hade, slutade med att jag gick runt med ett trosskydd som plåster. Snyggt ska de va. (Sprang även in efter lunchen för att köpa min tröja till matchen på fredag! Den får ni dock se då hihi) Efter lunch är det som vanligt matte, vilket btw bara blir mer och mer förvirrande… Men tror jag förstod det som vi gjorde idag iallafall. Saknar Ms. Nieuwenburgs förklaringar! Efter matte är det art (ni vet ju redan det här) vilket jag alltid ser framemot för sitter med Sam, Tyler, Gabby och Fernando (som svek oss och inte var där idag, kan ha varit för att han har dragit ut sina visdomständer dock… Och Fanny, vi vet ju hur amerikanarna överdriver det haha!). Art var kul för har äntligen kommit igång med mitt projekt ordentligt! Har dock skurit ut ungefär 50-100 små trekanter idag, mindre kul. 

Jada jada, efter art slutar jag för dagen! Så gick med Gabby till utgången där hon köpte nybakade chocolate chip cookies och gav en till mig och det var såååå gott! Sen sprang jag upp till mitt skåp, hämtade allt jag behövde, lämnade allt jag inte behövde, sprang ner igen och gick hem! Väl hemma facetimeade jag med farmor och farfar en stund det var jättemysigt att prata med dem❤️ Sen till alla andra utbytisar, jag vet att alla organisationer säger att man ska ha så lite kontakt med hemma som möjligt och speciellt när man har hemlängtan. Jag känner mer att gör det som känns bäst för er, för mig tillexempel, kändes det bra (bättre) att bara skriva hej till min familj. Det behöver inte vara mer än så, det får vara mer än så, men var inte rädd att göra det utan gör det som känns bäst för dig. 

När jag la på till farmor och farfar kom Scott och Dana hem, så gick och kollade på Harry Potter med Scott. Runt 5.10 kom pizzan som Lisa beställt åt oss så då åt vi och 5.30 åkte båda till sina practices! (Baseball och cheer). 6.30 kom Elisabeth hem (efter att ha haft basketball practice och gått till wahlgreens och CVS) så då satt jag med henne medans hon åt och sen gick vi upp och kollade på ett avsnitt av teen wolf. (Vi såg avsnitt 3 Alma, och har hittills inte lyckats övertyga henne att det är bästa serien någonsin?) sen var liksom dagen nästan klar! 8.00 kom Lisa hem med Dana och sen dess har jag mest pratat med henne och legat i sängen haha. 

Och det var min väldigt exalterande start på veckan! Tror inte jag har något mer spännande att berätta, så vi hörs igen imorgon!

Puss och kram, skumbanan?

Sneak peak på hur det ser ut i skolan! Ska ta mer bilder någon annan dag, kanske till och med med kameran?


PS. Tänkte börja den där #30daysofAFS! 1st day: A selfie with 5 facts

Men eftersom de flesta av er som läser den här bloggen redan känner mig så tänkte jag göra 5 facts om året här (typ). (Tänkte köra 5 fakta om späckhuggare men… Det är nog bara jag som är intresserad av det hehe) 

 1. Jag är en junior i high school. (Alltså 11th grade, alltså näst äldst)
 2. Jag är ATM bosatt i en liten stad utanför Atlanta, Georgia. 
 3. Jag fick min placering ganska sent, vilket jag nu är hur glad som helst för, eftersom jag hamnat i världens bästa familj❤️
 4. Att åka på ett utbytesår är (hittills) de bästa jag gjort någonsin i mitt liv.
 5. Och sen kom jag inte på något mer skolrelaterat för är trött och klockan är 10.30 så ni får en späckhuggar fakta ändå! Yay! Visste ni att det är mindre än 1% av vilda späckhuggare som har en böjd ryggfena? Späckisar i fångenskap får det för att de är deprimerade och för att de flyter så nära ytan (för att 1. De är deprimerade och 2. Det går inte att dyka djupt nog) att den inte stöds av vatten + att den blir varm och då böjs den. Och det är inte ett problem i det vilda.

PPS. Rebecka guess what de ska börja säljas chick-fil-A breakfast biscuits i skolan varje onsdag och fredag! Ska köpa en dag och tänka på dig haha!

4 thoughts on “08/30/16

 1. Min underbara älskade Moa ❤️ Du är så grym och du jobbar med dig själv hela tiden ❤️❤️❤️ Jag är sjukt imponerad av dig ?? då jag verkligen vet vilket arbete det ligger bakom ❤️❤️ Blä slås ni inte med kackerlackor så är det gigantiska myror ?? låter ju läskigt ??? man tager vad man haver och vem säger att inte trosskydd är det perfekta plåstret ? Hihi och så kommer du ihåg vad vi säger om killar ???? Love You världens bästa Moa ❤️

 2. Ååååhh du kommer bli helt käääär och köpa chicken biscuits vaaaarje onsdag OCH fredag, PROMISE!!! SÅÅÅÅ AVIS

 3. Sååå härligt att du tycker om skolan så mycket…finns mycket för svenska skolor att lära där 🙂 Skönt att ni fått lite svalare väder. Nu skall jag iväg med Millan som har fotbollsmatch (utan cheer!!). Många kramar 🙂 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *