First football game?

First football game?

Hej!

Igår var det ju somsagt dags för the first football game of the season! Och let me just put it like this, Americans love their football games. Det fanns inte en ända människa i skolan som inte var överexalterad över matchen, till och med lärarna hade spiritwear på sig hela dagen (inklusive rektorn såklart). Jag och Elisabeth gick till skolan igår (kan inte ens förklara hur SKÖNT det var att gå utanför dörren och mötas av sval luft) och redan när vi närmade oss skolan hörde vi the marching band spela och mycket riktigt, när vi kom fram till skolan stod the marching band utanför skolan och spelade och tog emot alla! Jag tyckte det var jättehäftigt, alla andra tyckte det var irriterande haha. 

Köpte även själv spiritwear, lyckades hålla mig till att endast köpa en tröja och pyjamasbyxor, men det kommer ju fler tillfällen så det lär bli mer kläder?

Resten av dagen var ganska normal (bortsett från att alla lärare hade skoltröjor, ACen slutade funka i hela bottenvåningen av skolan och att det kändes som att ungefär hälften av skolans elever var antingen klädda i cheerleader eller fotbolls uniformer) framtills mitten av fourth period (sista) för då var det pep-rally! Dethär pep-rallyt var en som bara var i korridorerna (och enligt alla, inte lika bra som gym pep-rallies) men det var så kul! Det är flaggbärare, cheerleaders, marching bands, mer cheerleaders, alla andra sporter går också, fler cheerleaders, alla fotbollsspelare och ännu mer cheerleaders som alla går och dansar, skriker och spelar igenom alla korridorer för att peppa inför matchen. Min fourth period är på mitten planet (vid ingången) så fick se slutet och då även höra the wildcat chant. Jag fattade absolut ingenting men det var något av det roligaste jag varit med om, det borde definitivt finnas i Sverige också! 
Efter pep-rallyt gick vi tillbaka till art i ungefär 10 minuter, fick jättefina flätor av Gabby och sen var det dags att gå hem. Väl hemma chillade jag en stund innan jag och Elisabeth åkte till Chick-fil-A för ”middag” innan matchen. (Så ja Rebecka nu har jag äntligen testat det, nuggetsen var goda men är fortfarande tveksam på smörigt bröd med friterad kyckling) Där mötte vi Emma och åt med henne och gick sedan till ”the stadium” där vi mötte upp massa (nya människor för mig) vänner och några som jag kände sen innan (typ Alex). Vi köpte biljetter och gick in och där målade Alex i mitt ansikte och Emma satte svarta handprints på mina ben, för jag var tydligen inte tillräckligt in the spirit haha. 
Sen gick vi till själva planen och hittade platser, letade efter fler vänner (nya personer) och sen började typ matchen. Jag fattade ungefär ingenting men det är verkligen så stort, underskatta inte amerikanarnas kärlek för deras fotbollsmatcher hahahahah. Hela grejen börjar med en ceremoni där 4 st militärer (eller ja, mer ungdomar som utbildar sig) kommer in med amerikanska flaggan och alla sjunger nationalsången. Sen typ börjar matchen! Cheerleaderna skriker och dansar, hela våran sektion skrek åt andra sektionen (motståndarna), det var värre kaos av människor där än på någon av alla konserter jag varit på men det var helt underbart. Har aldrig varit på ett ställe med så mycket energi och ljud när vi gjorde touchdowns haha. Vi lämnade dock matchen ungefär 9.45 och då var det bara halftime, så det höll väl på till ungefär 12 haha (därför vet jag heller inte om vi vann, men vi ledde stort när vi lämnade!) efter matchen skulle vi till Emmas hus, men vi åkte fel och det blev sent så vi åkte hem istället. Jag duschade bara av mig och somnade nästan direkt, var så trött efter matchen och efter en vecka i amerikansk skola.

Men tog faktiskt massa bilder! 

Temat för oss var ”blackout” så här är min helsvarta outfit med fina handavtryck på benen

Puss och kram, skumbanan??

6 thoughts on “First football game?

  1. Wow vilken otrolig upplevelse!!!
    Det var inte sista gången du gick på match eller hur?? Hur ofta är det match? Love you ❤️

  2. Meeeeen Moa du MÅSTE äta chicken biscuit (TILL FRUKOST) annars har du inte levt!!! No regrats eller hur??? PUSSSS

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *