En vecka på andra sidan pölen

En vecka på andra sidan pölen

Hej!

Idag har det gått exakt en vecka sen jag lämnade min familj för att flytta till USA! 

Så, för att fira en vecka på andra sidan den stora pölen, tänkte jag ge er en lista med observationer av konstiga/annorlunda saker amerikaner gör som jag har märkt hittills. Here u go:

  • De använder inte knivar (HAHA mamma), men min värdmamma har lärt sig att alltid lägga fram en kniv till mig när hon dukar haha.
  • Folk har skor inne. Dock vill inte min värdmamma att vi har skorna inne (vilket inte är ett problem för mig) pga att hundarna då kommer äta på dem. Men mina värdsyskon har ofta skorna inne… Så konstigt. 
  • Skolklockan. Precis som på film. Dock visar dem inte hur läskigt det faktiskt är när ALLA dörrar slås upp och ut kommer typ 1500 tonåringar. Plus att det blir kaos i korridorerna för att alla försöker ta sig till olika ställen samtidigt. Det är en krigszon, är förvånad att jag inte fått en armbåge i ansiktet än.
  • Jocks and cheerleader. Det är tydligt vilka som är ”populära” och det är 99% av tiden fotbollskillarna och cheerleader tjejerna. Ganska sorgligt egentligen just för att det är så väldigt tydligt.
  • Skollunch. Har bara tagit med egen lunch denna vecka så har inte sett vad som serverats, men bara att ta med egen lunch i en liten lunchbox är ganska konstigt och annorlunda. Och cafeterian ser exakt ut som på film hahaha.
  • Morning announcements! Kanske inte en konstig grej, men en annorlunda grej (och jag älskar det). Varje morgon vid samma tid hör man i högtalarna ”good morning wildcats!” Och jag menar vem blir inte glad utav det? (Plus jag menar, vi är the wildcats, jag är basically med i high school musical?) 
  • Telefoner är typ accepterade i skolan? För mig som gick i en engelsk skola med ”stränga” regler innan detta är det sååå konstigt att se folk typ smsa under lektionerna? Och lärarna bryr sig inte? En tjej i min matteklass frågade till och med läraren om hon fick ladda mobilen under lektionen igår… Lärarens svar var ”visst såklart, det finns ett uttag där borta!!” 
  • Alla killar klär sig likadant. Tjejer har generellt också en ganska lik klädstil här, men lite annorlunda varandra. Alla killar dock, har en t-shirt (helst med en fisk på? Alltså va? Eller en skoltröja), shorts, uppdragna strumpor (mamma du skulle få en hjärtattack) och sneakers. 

Och jag tror det är alla konstiga/annorlunda saker jag har märkt på denna vecka. Listan lär bli längre ju längre jag är här, och märker jag något nytt uppdaterar jag er! Om ni vill såklart? Som jag sa igår så är det mitt första pep-rally och min första football game imorgon! Så det lär ni definitivt få höra om! (Har även lovat mamma, pappa och Alma att jag ska ta med min kamera till matchen så ni ska till och med få fina bilder hihi). Vet dock inte när matchen slutar, så inlägget om den kanske kommer upp på lördag morgon istället! Men nu ska jag sova för klockan är 10 och jag är jättetrött. 

Puss och kram skumbanan!

Jag och Emma, som är en av personerna jag äter lunch med!


5 thoughts on “En vecka på andra sidan pölen

  1. Finns inget bättre än att vakna och se att du har bloggat ?? så härligt att få prata med dig och din glädje och entusiasm lös verkligen igenom ❤️ Hoppas att pep-rally och matchen blir kanon ?? håller tummarna för att Wildcats vinner ?

  2. Det låtet som du har det helt underbart Mosan??❤️. Kul att läsa om dina upplevelser! Kram ❤️❤️❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *