First day + arrival orientation

First day + arrival orientation

Hej!

Hade tänkt skriva ett långt inlägg om mina första dagar här i Georgia, men eftersom det drog ut så mycket på tiden kände jag att jag trycker ihop de två mest intressanta sakerna i ett inlägg istället. Så det här inlägget är om första dagen här och om arrival orientation som var i lördags! 

Så, som ni vet, landade jag sent (senare än tänkt) i Atlanta i torsdagskväll, så torsdag räknas inte som första dagen utan det gör fredag! (Den 12 augusti) 

I torsdags, när jag hade landat!

Eftersom att jag somnade så sent Torsdag kväll och inte hade sovit ordentligt på närmare 24 timmar, vaknade jag inte jättetidigt utav jetlag, vilket jag är väldigt glad över. (Klart vaknade jag tidigare än vad man kanske egentligen skulle vaknat med tanke på hur lite jag sovit men Jaja). Jag vaknade iallafall runt klockan 7 på morgonen och låg kvar i sängen en stund innan jag gick upp och åt frukost. Vid den tiden hade alla barn redan åkt till skolan, så det var bara jag, min värdmamma och hundarna hemma! Så jag åt lite frukost, duschade och gjorde mig iordning för att vi så fort som möjligt skulle ta oss till doktorn. Hos doktorn var jag tvungen att göra ett syn och hörsel test för att få börja i skolan. Enligt mig, hade jag kunnat göra något mycket bättre av tiden vi spenderade hos doktorn, då testet kändes lika seriöst som en treåring som leker doktor. Jag menar, syn testet gjordes MED glasögon på, där JAG fick täcka ena ögat och säga samma bokstäver 3 gånger. Vet inte riktigt vad det testet sa dem men de var nöjda med det iallafall. Sen var det ett ungefär lika svårt hörseltest och det var det. Gick dock därifrån 88 dollar fattigare så något måste ju testet gjort iallafall!

Åkte från doktorn till en restaurang och åt mat. Medans vi åt gick vi igenom lite generella regler och sånt, min värdmamma kändes redan där väldigt öppen och bra vilket hon bara fortfarande har varit! Väldigt lik min mamma, lätt att prata med och man vill liksom berätta allt, men ändå ”sträng” och har klara regler vilket jag tycker är skönt! Iallafall, vi åt klart lunchen (som btw var asgod) för att sedan åka till skolan och lämna in resultaten av det underbara syn/hörseltestet och även för att hämta ut mitt schema. Vi blev då tillsagda att schemat fick hämtas ut på måndagen efter istället pga någon policy de hade om utbytesstudenter. (Och ni alla vet ju hur det gick med det, fick bara vänta och missa mer skola -.-) Efter det visade min värdmamma mig runt lite basics i skolan så som bibliotek (eller media office), cafeteria, attendance office och the counseling office där jag skulle hämta ut mitt schema på måndagen! Mitt i allt när hon förklarar vart allt är (och introducerar mig till lite alla möjliga människor, typ rektorn som gick runt och high-fiveade elever i korridorerna, iklädd i jeans och skoltröja haha) ringer klockan, dörrar slås upp och ut kommer typ vad som känns som arlas kosläpp (men av människor såklart) precis lika coolt som på film, men precis lika läskigt som på film också. 

Efter skolan åkte vi hem och vilade en kort stund och efter det vidare till en AT&T store för att fixa simkort och amerikanskt mobilnummer till mig, en liten konstig affär för att fixa nycklar till mig och till sist, en liten mataffär för att köpa lite saker! Sen fick vi skynda oss hem för att yngsta värdsystern Dana snart skulle komma hem från skolan och efter det, de andra två rulla in ganska snart. Ungefär runt klockan 4.30 på fredagen skulle dock alla barn till deras pappa och vara där i ungefär ett dygn, så hann inte se dem så mycket. På kvällen skulle Lisa (min värdmamma) till hundparken med den största pudeln Lacie så jag följde med, vilket jag både älskar och ångrar att jag gjorde. (Egentligen ångrar jag det inte, jag höll bara på att somna mitt i parken haha) men parken var kul, massa hundar att gosa med! Och efter parken var jag helt slut och somnade nästan direkt. (Ja, efter middag såklart) 

Nästa morgon (alltså lördag) vaknade jag också runt kl 7, så ändå relativt bra för att vara jetlagged! Min värdmamma var precis påväg ut när jag kom ner, så åt frukost ensam och gick sedan för att packa ihop allt jag skulle behöva för AFS arrival camp samma dag! När allt var klar packat klädde jag på mig och gick ner, precis i tid för min värdmamma kom hem precis samtidigt. Då hoppade jag in i bilen och vi åkte och hämtade upp en annan AFS student som bor bara ner för gatan och åkte sedan vidare till campet. Precis utanför byggnaden träffade jag min fellow swede Max, som också är i här i Georgia på sitt utbytesår och som jag träffade på pre-campet i Sigtuna! Det var väldigt kul att träffa honom igen. Inne i byggnaden träffade jag även tyskarna jag flög hit med! Särskilt kul att träffa Luisa och Noah, eftersom det var de jag pratade mest med påvägen hit. 

Inne i själva rummet där vi var hela dagen, samlades vi alla och det var verkligen ingen som hamnade utanför, inga awkward tystnader eller något och det var väldigt skönt. Jag tror att vi var ungefär runt 25-30 studenter i hela Georgia (bara med AFS) (nej mamma jag överdriver inte) och från väldigt många olika länder! Tror vi var studenter från

 • Sverige
 • Danmark
 • Färöarna (Det är okej pappa, han var inte over-supportive of the grind och han hatade mig inte för att jag var sea shepherd) 
 • Tyskland
 • Nederländerna
 • Schweiz 
 • Italien 
 • Ecuador
 • Paraguay
 • Thailand
 • Indien
 • Ghana
 • Sydkorea (jag vet Katie det är sant)

Och jag tror det var alla. Med tanke dock på hur många studenter vi var har jag förmodligen glömt någon men det får vara så, ni får en överblick iallafall!

Dagen bestod av många olika moment så som ett safety quiz (min grupp vann, vi fick godis, det var ganska awesome), prat med high school elever om just high school, prat om isberget (mindre kul än det andra, men det var förväntat), prat om hur året kommer kännas i känslor (typ ”kurvan”) och även en uppdelning av tjejer och killar för att diskutera sånt som är lite mer personligt. Och så fick vi pizza också! Från papa johns. Dom har min favorit reklam någonsin, men inte mina favorit breadsticks, olive garden tar priset för det. Dagen var jätterolig och lärorik, pratade med mycket olika personer och även fast jag mycket var med ”the Scandinavian squad” (som bestod av de enda 4 skandinaverna, jag, Max, Victor från Danmark och Aksel från Färöarna) pratade jag väldigt mycket med de andra också! Och har aldrig fått så mycket nya snapchat och Facebook vänner på en dag hahaha!

Men jag tror faktiskt det var det ända jag hade att berätta om den dagen! Efter alla dessa moment blev jag hämtad av den andra utbytesstudentens värdmamma som körde hem mig och sen på dagen gjordes inte så mycket mer än att jag följde med min värdmamma och hämtade mina värdsyskon hos deras pappa!

Men feel free att lämna kommentarer med frågor eller något annat! Tänkte att jag ska försöka göra typ updates efter 1 vecka, en månad osv, så säg gärna till om det skulle vara kul! Håller just nu också på med en lista av typ observationer jag gjort nu första veckan! 

Puss och kram, skumbanan! 

(Och PS. Förlåt att jag inte har så mycket bilder, men tar inte så mycket bilder. Ska definitivt bli bättre på det! Och på fredag är det första fotbolls matchen för säsongen och det lovar jag bilder från!)

2 thoughts on “First day + arrival orientation

 1. Fantastiskt kul att få följa med på din resa 🙂 Väntar med spänning på nästa inlägg (vill veta allt hihi). Många kramar!!

 2. Underbara dotter ❤️ Skrattar för mig själv när jag läser din blogg ❤️ Älskar att läsa om hur du har det ?? och jag tror absolut att du överdriver lite ???? Love you ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *