First day of school 

First day of school 

Hej!

Så idag var den efterlängtade (fruktade) dagen då det var dags för mig att börja skolan. Vaknade 5.00 imorse för att jag var så rädd för att missa mitt alarm kl 6.00 haha och kunde inte somna om så gick på toa och sen tillbaka till sängen och kollade på telefonen tills klockan var ungefär 6. Då gick jag och sminkade mig (ja, Ms Moore hade rätt, man kan inte ha smink i det här vädret, så ingen foundation för mig hahah) och klädde på mig. Här är en underbart fin bild på min outfit för första dagen! 

Underbar kvalite
Iallafall efter smink, hår och kläder åt jag lite frukost (med lite menas typ ett äpple) och packade min lunch (som också typ var ett äpple…+ granolabar + goldfish och yoghurt) och sen var det dags att åka. När jag och min värdmamma var i skolan i fredags för att lämna sista papperna sa de till mig att komma tidigt idag (8) för att få mitt schema. Wellll över helgen hade det tydligen ändrat planerna utan att berätta för eleverna, för imorse sa dem att vi skulle få schemorna kl 9. Så irriterande. Men jag fick sitta med en annan tjej som precis flyttat hit från Nebraska i 30 minuter iallafall! Sen blev vi hämtade en och en av personen som skulle ge oss våra scheman. I lilla rummet man gick till fick man först typ välja lite klasser eftersom vissa var fulla och även fylla i lite papper. Höll här på att bli sophomore istället för junior pga att de inte fattade att svenska skolsystemet var annorlunda än det amerikanska, men det löste sig när jag förklarade. Egentligen skulle jag fått en tour runt skolan då, men fick istället gå till första klassen direkt. Det var American literature och de höll precis på med the crucible, vilket jag gjorde typ hela förra året i engelskan, vilket känns skönt ändå, vet redan allt! Dock var det lite pinsamt att komma in när det bara var 20 minuter kvar av lektionen men men! I den klassen pratade jag även med en tjej som hade 5sos tröja (hehe), som även hade homeroom med mig och även visade sig vara en av Elisabeths bästa kompisar så vi åt även lunch tillsammans!

Efter american literature var det homeroom, som bara var 10 minuter och vi gjorde ingenting. Så vet inte varför vi gjorde det. Dock har vi bara homeroom den här veckan!

Efter deeeet var det second period vilket för mig blev constitutional theory alltså typ en hel lektion om bara amerikanska ”the constitution”. Det verkade väldigt intressant, läraren verkade väldigt bra (även i åsikter) men det var typ bara seniors i den klassen… Så alla var äldre än mig. Men det blir säkert bra! Precis innan second period fick jag äntligen min tour av skolan! Dock var det väl definitivt inte den bästa, såg knappt något då vi skyndade oss väldigt mycket. Men pga det, hade jag inte hela andra lektionen heller. 

Efter andra lektionen var det lunch som vi åt ute. Som tur var hade jag lunch med Elisabeth och hennes kompisar vilket var hur kul som helst! Alla var jättesnälla.

Lektionen efter lunch var matte. Var absolut inte alls taggad på den men det var faktiskt inte lika hemskt som jag hade föreställt mig, det var bara i början som jag inte förstod men satt bredvid en jättesnäll kille som hjälpte mig! (Läraren var inte alls lika bra som Ms Nieuwenburg dock, märker hur mycket lärare ger skillnad!) I matte har vi även test på torsdag och vet inte hur jag ska lyckas eftersom de hade gått igenom två hela ämnen förra veckan, men fick en länk till lärarens slides så får väl plugga lite! 

Sista lektionen var art! Som även var min favorit lektion. Läraren var helt underbar, bara skrattade och spelade hög musik hela lektionen haha. Den här lektionen hade jag även med en annan tjej som är i min american literature klass och i samma homeroom och när hon fick höra hur lite jag faktiskt sett av skolan, frågade hon läraren om hon kunde få visa mig runt och det fick hon! Och hon var definitivt grundligare och visade betydligt bättre. Fick på hennes lilla ”tour” även se skolans ”gym” och PE hall, flera korridorer, ”the basement” där alla band klasser är och the football/track field ute! Sen gick vi tillbaka till art och fortsatte. Har en vecka på mig att göra klart två projekt som alla andra redan har hållit på i en vecka med så lite stress… Dock verkar de inte så svåra! 

Och det var min dag! Efter det gick jag bara ut och mötte Elisabeth och sen promenerade vi hem! Promenaden hem kan dock ha varit det värsta jag någonsin gjort i mitt liv, det var 15 minuter ac ren tortyr. Det har sen jag kom hit varit runt 37 grader varje dag och en promenad i långbyxor i den värmen är ingen bra idé… Så måste skaffa vänner med körkort ASAP. Typ igår. 

Men jag tror det var allt om skolan idag! Om ni har några frågor, feel free att kommenteraaaaaaaa så ska jag försöka svara på dem! Och ska även försöka skriva klart mitt långa inlägg om första dagarna här idag också men vi får se. 

Puss och kram skumbanan! 

2 thoughts on “First day of school 

  1. Jag är så så så imponerad av dig Moa.. Så modig framåt och duktig.. Du kommer gå långt här i världen för inget kan stoppa dig.. Stor kram (Hoppas så innerligt att du är stolt över dig själv)

  2. Du är så jäkla duktig gumman ❤️ Otroligt stolt över dig!! Vilka framsteg du har gjort!! Helt sinnessjukt ?? säger som Maria hoppas att du är stolt över dig själv ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *