Flygresan till Atlanta

Flygresan till Atlanta

Hej!

Nu har jag landat och sovit en natt i mitt nya hus i USA! (Har faktiskt hunnit med en massa saker idag också, men tänker att jag skriver ett separat inlägg om det någon annan gång!) (okej så det här inlägget var menat att komma upp igår den 12e men hann inte skriva klart det hehe)

Så började min resa mot USA kl 4.30 på morgonen, eftersom jag behövde åka till Arlanda vid 5. Hela vägen till Arlanda satt jag och höll mamma i handen och försökte att inte bryta ihop, men det höll inte så länge haha och tittade även på sista avsnittet av teen wolf med Alma? (priorities) 

Väl på Arlanda checkade jag in mitt bagage, allt gick bra, förutom att tårarna rann samtidigt. Det var väldigt jobbigt att lämna familjen och det var så jobbigt planet till new york hade lyft. Iallafall, efter incheckning fanns det inte mycket annat att göra än att säga ett sista hejdå (fruktansvärt) och gå igenom säkerhetskontrollen. Jag behöver väldigt många fler händer om jag ska räkna på fingrar, hur många gånger jag tänkte att ”nu skiter jag i det här och springer tillbaka” men det gäller verkligen att försöka vara stark och lägga fokus på annat i den situationen.

 Vid den här tiden visste jag inte hur många andra studenter vi skulle resa med, men jag visste att det skulle vara fler än jag och Ebba (som jag var med sen incheckningen och som jag även satt bredvid på planet) men vi kunde inte hitta dem någonstans hahaha så vi gick bara till gaten, köpte lite frukost och väntade. Efter ett tag träffade vi Alice och efter ytterligare någon (nästan) timme så kom resten! Vi var 3 killar och 6 tjejer så sammanlagt 9 AFSare! Väl på planet sen (som btw var vääääldigt fint) var jag, Ebba och Anna de ända som blivit satta bredvid varandra eller med någon annan, vilket för mig var hur skönt som helst, eftersom jag är lite rädd för att flyga. Så vi alla satt och höll händer typ hela flygresan och stöttade varandra när det blev jobbigt. 

Flighten till new york var 8 timmar och 8 minuter, alltså kortare än den egentligen skulle vara, vilket jag inte klagar på haha. Allt sen i new york gick ändå ganska fort, det var bara 2 öppna typ ”bås”? I customs så det tog tid men absolut inte så lång tid som jag hade förväntat mig. Allt det gick snabbt och bra, sen kom min väska fort också och sen dags att möta volontärerna! 

Jag, Ebba, Emmy och Lara väntade på varandra och gick tillsammans ut. Där fanns massa volontärer som tog hand om oss, berättade vilka ”grupper vi skulle tillhöra” osv. Efter det väntade vi på tyskarna, som hade landat precis efter oss. Tyvärr tog deras customs längre tid än våran, så vi väntade på JFK i kanske 1 och en halv/2 timmar innan dom kom! Vi köpte donuts och spelade hänga gubbe med en av volontärerna hahaha (tothbrush, never forget) Det var 60 tyskar. Jag vet. 60. Jag trodde inte heller på det. Men det var sant? 5 av de skulle också till Atlanta och var personerna jag flyg hit med! 

Så när tyskarna tillslut kom åkte 11 personer till LaGuardia flygplats för att åka antingen till Nashville eller Atlanta. Det blev lite kaos på vägen, då ena shuttlebussen släppte av Nashville gänget fel, men tillslut hittade alla varandra och kunde checka in. Efter incheckningen fick vi skynda oss till säkerhetskontrollen då Nashville flyget snart gick, och vårat strax därefter. Trodde jag. Iallafall säkerhetskontrollen gick snabbt och bra och efter det var det bara att hitta gaten. Här börjar problemen.

Om jag skulle få använda bara 1 ord för att beskriva new york flighten skulle det vara ”problemfri”. Atlanta flighten var ungefär precis tvärtemot. Den var bara problem. 

Vi skulle borda planet 16.00 (new york tid) men fick veta att planet var försenat. 17.00 fick vi veta att planet hade landat, men inte kunde ta sig till gaten pga trafik. Runt 18.00 fick vi äntligen gå på planet! Då hade det alltså gått 2 timmar och jag som var heeeeelt utmattad, somnade nästan direkt och vaknar ca 1 timme senare och tror att vi är i luften. Är vi det? Nej. Då har världens oväder startat som gör att planet inte får lyfta och hela flygplatsen stängs ner. Great. Såhär pågick det i 2 och en halv timme. I 2 och en halv timme satt vi instängda i planet utan att kunna ta oss från new york. Jag trodde aldrig att vi skulle komma fram till Atlanta den dagen MEN sen kom det underbara meddelandet till piloten, att han hade fått en rutt han kunde flyga och vi skulle få åka! Jag har aldrig hört folk jubla så högt på ett plan förut hahaha. 

Så, somsagt, efter 2 timmar och 30 minuter åkte vi äntligen till Atlanta. Då hade jag försökt kontakta min värdfamilj lite, så de visste att vi var sena. 

Men, efter 5 timmars förseningar landade vi äntligen på Atlanta flygplats! Det var en så underbar känsla, att nästan springa av planet och så fort som möjligt ta sig till sin värdfamilj och äntligen få krama dem. Sån underbar känsla, det går verkligen inte att beskriva. 

Men, det var flygresan!! Har såklart massor att berätta om första dagen och andra dagen med orientation men det får bli en annan dag! 

Puss och kram skumbanan!


Meet my new American family!??

3 thoughts on “Flygresan till Atlanta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *