Your VISA is approved

Your VISA is approved

Hej!

Idag var det äntligen min tur att åka till ambassaden och fixa mitt visum! Jag var sjukt nervös innan men det var inte alls lika läskigt som jag trodde men det tog extremt lång tid. 

Min tid var 8.30 (alltså en halvtimme efter att ambassaden öppnat) och då jag läst andra utbytesstudenters tips, kom vi dit redan kl 8.00. Dock hade det inte skadat att vara där ännu tidigare, då kön kl 8.00, redan var jättelång. Den kön går utanför själva ambassadbyggnaden och där får föräldrarna stå med. Jag tror jag var på ambassaden från 8.00-11.00 varav ca 5 minuter av den tiden var intervjun och lämna papperna haha.

Men för framtida visum sökare så är här en liten genomgång av allt som händer.

Första stoppet är att du går till ett litet ”hus” där du utanför får visa passet och skorna. Inne är det som en flygplats-säkerhetskontroll och där får du även lämna alla saker så som mobil och hörlurar. Facken där du får lägga saker i är ganska små, så tänk på att inte typ ta med en dator då det inte får plats! Här får du också en liten lapp med ett nummer på som du sedan visar upp när du ska hämta ut dina saker. Kan du undvika att ta med väska rekommenderar jag det också då det går fortare utan!

Efter att du har gjort kontrollen blir du visad till själva ambassad rummet där du blir mött av någon som frågar ”what can I help you with?” Där ska du bara svara non-immigrant visa och då får du en nummerlapp och får gå och sätta dig. Sen är det bara att vänta på att ditt nummer visas på skärmen, detta tog as lång tid för mig då jag hade nummer 46 och när jag kom var det nummer 16 på skärmen haha.

När det väl blir ditt nummer går det jättefort, du ska bara lämna fram alla papper. Ända frågan jag fick där var om jag skulle gå high school. Sen var det bara att sätta sig igen och vänta på att ens namn blev uppropat, då var det dags för intervjun.

Själva intervjun tog nog max 2 minuter, dom stämplade i princip pappret innan hon ens frågade något! Det var bara att göra fingeravtryck och svara på ca 5 snabba simpla ja/nej frågor och efter det sa hon bara ”your visa is approved, have a nice year!” Det var verkligen inte jobbigare än det, så jag var nervös helt i onödan haha.

Mina tips till andra som ska till ambassaden är nog bara:

  • Var ute i GOD tid! Och stressa inte om du fortfarande står i kön när din tid börjar, dom går inte riktigt efter det systemet ändå.
  • Se till att du verkligen har med allt som behövs för att inte ytterligare behöva dra ut på din eller andras tid.
  • Ta med en bok eller något, sjukt tråkigt att sitta i det där rummet med verkligen inget att göra.
  • Som nämnt innan, ta inte med något stort som t.ex. En dator, då facken för personliga saker inte är så stor.
  • Det finns toalett inne i rummet!
  • Stressa inte upp dig i onödan som jag gjorde, det är verkligen inte så läskigt som det verkar!

Så nu är jag klar med allt inför avresan, har bara väntat på värdfamilj och packning kvar! Btw, om någon vet hur man packar ner sitt liv i en resväska som max får väga 20 kg, snälla berätta för mig. 

Kram!

31 dagar kvar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *